diumenge, 12 de juliol del 2015

Banc vienès de reixeta

Aquest hivern hem teixit de nou el seient d'un banc de reixeta que estava malmès.



En aquest  banc es pot veure clarament la forma de ronyó que tendeixen a tenir els telers dels bancs de fusta corbada per donar-lis un aire més dinàmic a tot el conjunt. 


Acabada la reixeta
Un cop acabada la reixeta el vam muntar....



Aquest banc no portava cap tipus  d'etiqueta ni senyal gravada a foc i per això no podem dir que és autèntic de  Thonet. El que sí podem dir és que és vienès doncs a València no es feia aquest model. A més a més la primera persona que va realitzar aquest model o si més no el va introduir per primer cop al mercat ( al menys des de 1867) va ser Thonet. Conclusió: podem dir que és un banc vienès que correspon al model nº 2 de Germans Thonet.


Catàleg de Thonet de 1891
  Llibre: Germans Thonet. Catàleg de venta de 1891 
Text de Julio Vives: 
 " Copia del catálogo de venta de la firma de mueble curvado Hermanos Thonet. Se trata de un catálogo en idioma español utilizado por la agencia de Barcelona - en la calle Pelayo nº 40 - de la legendaria empresa fundada por Michael Thonet ( 1796-1871). Contiene los modelos de mobiliario más significativos de la producción de dicha firma en la época dorada del mueble de Viena. Reproducción en color de escanners del catálogo completo (66 páginas), datado en noviembre de 1891 en la cubierta posterior. El formato del contenido interior es apaisado. Es un documento de gran interés y utilidad para los estudiosos o aficionados del diseño industrial o el mueble, en general.  (www.lulu.com).




                                                                                 
                                                                              









                                                                                      Mariona Velasco

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada