diumenge, 9 de novembre de 2014

Tipus de reixeta


Un fet que ens trobem sovint a la nostra feina és que la gent no sap diferenciar els diferents tipus de reixeta que té. Així que intentarem explicar-ho. En trets generals podríem dir que hi ha tres tipus de reixeta.

Reixeta teixida: El teler està foradat en tot el seu perímetre, per on hi passen les tires que trenen la reixeta. Els forats del teler van tapats amb una tira de reixeta amb un punt sobre cada forat.

Per sota el teler veurem les tires que el travessen i queden cosides.Reixeta de forat cecs: Són teixides en un teler foradat en tot el seu perímetre, però els forats no tenen sortida per darrera. Aquest cas es dóna sobretot en respatllers de cadires i balancins.


No s'ha de confondre amb les reixetes teixides que porten una tapeta de fusta que tapa els forats i el cosit.


Reixeta de peça: És un teixit prefabricat que s'encasta al teler. Al voltant porta una tira de medul·la. Es diferencia de la reixeta teixida perquè aquesta tira no porta punts.

                                              

Ens hem trobat amb casos que havien fet una canal a un teler d'una reixeta teixida (de forats ) per encastar-hi una reixeta de peça. Això malmet la cadira i debilita el teler, i a la llarga pot acabar trencant-se.  

                                                                                                                    Mariona Velasco

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada