dimecres, 23 de març del 2016

Exposició de Balancins Modernistes

A la Sala d'exposicions de la Caixa Vinaròs del carrer Socors, nº64 a Vinaròs és realitzarà una exposició de balancins modernistes molt interessant.
BALANCINS MODERNISTES
El balancí de fusta corbada és un moble peculiar perquè les seves formes evoquen la funció de moviment per la qual ha estat dissenyat. Germans Thonet, fabricants de mobles de fusta corbada de Viena, van fer el seu primer balancí -el n. 1- el 1860. L’any 1862 el van exhibir a l’Exposició Universal de Londres i des d’aleshores Thonet començà a diversificar les formes dels balancins, que es van fer molt populars. Altres fabricants d’Àustria-Hongría com Jacob & Josef Kohn (Moràvia) i D.G. Fischel Fills (Bohèmia) van reproduir en els seus catàlegs els balancins de Thonet i van innovar oferint els seus propis models. En l’època del modernisme es van fer balancins que responien a aquest estil per la seva estructura i/o la seva decoració. En aquesta exposició presentem una selecció representativa de balancins modernistes realitzats pels fabricants vienesos entre 1880 i 1915 aproximadament. Els fabricants valencians de mobles de fusta corbada es van inspirar en aquets per dissenyar els seus propis models, els quals s’exposen actualment a l’Espai Corbat de la Fundació Caixa Vinaròs.
SALA D’EXPOSICIONS DE LA FUNDACIÓ CAIXA VINARÒS. Carrer Socors, nº 64.
Del 31 de març al 14 de maig de 2016. De dimarts a dissabte de 17:30 a 20:30 h.
ESPAI CORBAT: carrer Almeria n. 1 Baixos (Vinaròs). Obert els dijous de 17:30 a 20 h.


MECEDORAS MODERNISTAS
La mecedora de madera curvada es un mueble peculiar porque sus formas evocan la función de movimiento para la que ha sido diseñada. Hermanos Thonet, fabricantes de muebles de madera curvada de Viena, hicieron su primera mecedora -la nº 1- en 1860. En 1862 la exhibieron en la Exposición Universal de Londres y a partir de entonces Thonet comenzó a diversificar las formas de las mecedoras, que se hicieron muy populares. Otros fabricantes de Austria-Hungría como Jacob & Josef Kohn (Moravia) y D.G. Fischel Hijos (Bohemia) reprodujeron en sus catálogos las mecedoras de Thonet e innovaron ofreciendo sus propios modelos. En la època del modernismo se hicieron mecedoras que seguían este estilo por su estructura y/o su decoración. En esta exposición presentamos una selección representativa de mecedoras modernistas realizadas por dichos fabricantes vieneses entre 1880 y 1915 aproximadamente. Los fabricantes valencianos de muebles de madera curvada se inspiraron en ellas para diseñar sus propios modelos, los cuales se exponen actualmente en el Espai Corbat de la Fundació Caixa Vinaròs.
SALA DE EXPOSICIONES DE LA FUNDACIÓ CAIXA VINARÒS. Calle Socorro nº 64.
Del 31 de marzo al 14 de mayo de 2016. De martes a sábado de 17:30 a 20:30.
ESPAI CORBAT: calle Almeria nº 1 Bajos (Vinaròs). Abierto los jueves de 17:30 a 20h.

                                                                                              Julio Vives Chillida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada